tisdag 10 december 2013

Tv-Pucken

Vilken bravur! Silverplats i Tv-pucken. Det har aldrig hänt västergötland förr!!

Fattade inte hur stort det var först, utan var mer av åsikten att alla kan ju komma till final. Och det är ju visserligen sant. Men risken är ju mer än dubbelt så stor om du tillhör ett distirkt som är med i elitserien eller SHL som det nu heter.
Vi är ju bara ett litet litet distrikt jämfört med Västerbotten som vann.

Och nu när vi talar om stor klubbar och stora distrikt så måste jag säga att jag är väldigt upprörd över regler i Tv-pucken. Om man tar Västerbotten (som dessutom gjorde bort sig i direktsändning genom en sinnessjuk timeout några sekunder kvar av matchen) som är ett stort distrikt och som kan välja mellan många ungar. Nä då går dom och erbjuder jätteduktiga barn från andra ställen i Sverige en plats på skolan. Så att dom ska kunna vara med i Tv-pucks laget. Och antagligen för att de ska kunna binda spelare till sitt eget SHL lag.

Men  hur orättvist är inte det?!? För det innebär ju att de distriktet som förlorar en spelare får det sämre och så tar ju den killen i sin tur en plats från en annan kille som faktiskt tillhör det distriktet...hänger ni med?
Ett praktexempel är är Västerbottens första kedja som hade 3 killar från andra distrikt!! Doping!?
Ja det tycker jag det är!! Tre killar från västerbotten gick faktiskt miste om sin chans att spela Tv-pucken för att Skellefteå snodde åt sig tre andra duktiga killar som eg. borde spela någon annanstans.
Reglerna borde vara så att man bara för använda sina egna barn!!

Grattis till Västergötland till 2:a platsen!

Linslusen Wille ville känna på bucklan!

2 kommentarer:

Mia sa...

Men Jenny... tänk nu om lite, med lite mer ofärgade ögon...

Eller om vi säger på ett annat sätt...
låt säga att din äldste son blir erbjuden plats på hockeygymnasium i låt säga Karlstad som bekant ligger i Värmland och som har ett stort SHL lag, tror du vet vilket.

Han blir kontaktad för de ser hans potential och vill se honom utvecklas på nära håll. Han flyttar dit och lever och sover Hockey! Hans klasskompisar som bor på rätt sida gränsen blir uttagna till Tv-pucklaget men han är ju inte född där och han kan inte pendla 40 mil till "sitt eget" landskaps lag för att vara med där.... ska han då inte få spela TV-pucken alls ??? Han som kanske är bäst av dem alla??

Mia sa...

missade ju översta.... GRATTIS! det var stort!