tisdag 11 maj 2010

Osäkerhet

En av de obloggande dagarna så fick vi vårat larm i huset...JA..larm..läs alla tjuvar för jag har super säkert här hemma nu så det är INGEN ide att komma hit.

Fast jag älskar teknik så blev det lite väl mycket att inta under den dagen om hur detta fungerade. Så dagen jag skulle gå hemifrån en stund och prova larma på för fullt, så pep det väldans mycket när jag larmade på. Och eftersom vi har haft en HEL del strul med våran telefon och internet router, så blev jag rädd att ngt var fel.

Kom heller inte på hur man gjorde för att kolla om något var galet. Så den kvällen, tänkte jag att...tänk om larmet inte fungerar?! Provade då att ringa till supporten för larmet. Och kan ni tänka er...de fanns där!! Super goa och trevliga. Frågade först om det var något fel på sakerna eftersom det pep så mycket, men det var fullt normalt efter som det bara var systemet som säger till mej att "nu har du 30 sekunder på dej att sticka härifrån, innan jag är helt pålarmad".
Kände mej något dum, för det borde jag ju kommit ihåg. Passade då på att fråga om han kunde hjälpa mej att kolla så larmet funkade, för att vi har haft vissa problem med en lånad router. När man kopplar in den så funkar inte telefonen. Och snäll som han var så ville han göra det. För att inte väcka barnen i huset så började vi med att dra ur sirenen. Sedan bad jag honom ringa mej på mobilen för när jag kopplar in den lånade routern så dör telefonen som sagt.

Efter han ringt mej på mobilen bytte jag sladd till den lånade routern och sedan larmade jag på huset. Först vinkade jag till rörelsedetektorn och sedan gick jag och öppnade en dörr...ingenting hände hos honom. Provade detta flera gånger men inget hände. Gick då ner och bytte tillbaka till den gamla routern och då jädrans hände det grejor..då funkade det perfekt. Efter mången tack så lade jag på luren.

Men det gick inte så länge innan jag var tvungen att ringa honom igen...lite halvpinsamt. För då hade vi glömt att koppla tillbaka sirenen...och jag vågade ju inte bara sticka in den i kontakten ifall den skulle börja tjuta. Samma kille svarade och han hade ju oxo glömt att vi skulle sätta tillbaka den. Fick springa några gånger tvärs genom huset för att trycka på sirenen och panelen innan det var klart. Lite skojsig i telefonen så lovade jag honom att NU skulle jag inte ringa och vara bersvärlig mer!

Ca 10 minuter senare när jag ska gå och lägga mej och larmar på huset så piper det inte som jag är van och sirenen står och blinkar....WTF!? Vad är fel nu??? Funderar om jag verkligen kan med att ringa EN gång till?!?! Kommer fram till att jag måste det för att annars så kommer jag inte att kunna sova för att jag inte vet om larmet funkar. Ringer igen och får prata med en annan kille...förklarar lite hastigt vad som hänt och han skrattar...med sin kollega bredvid sig som tittar förundrat på, innan han förstår att det är jag igen!! Förklarar vad som är felet och kommer fram till att den installatören som var hos oss gjorde en lite specialare och det kan han inte hjälpa mej med just nu. Han lovar i alla fall dyrt och heligt att larmet är som det ska. Lägger på ännu en gång...larmar på och går ner till sängen....tryggt med min fjärrkontroll!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intressant blogg