lördag 8 oktober 2011

Käk status

Eftersom jag inte har så mycket bättre att skriva om så kan jag ju passa på att uppdatera statusen ang. min mun och mina tänder....vad händer? (jäklar jag kan rimma!)

Jo jag var på återbesök förra veckan. Fick konstaterat att skenan sitter bra i munnen och jag har ett jämt bett på den. Men det visste jag ju eftersom min värk i tänderna försvinner så fort jag stoppar in skenan. Det som inte är bra är ju att jag har ont på dagen ändå. Skenan ska ju faktiskt avlasta så mycket att värken och spänningarna försvinner på dagen. Jaja...det här tror jag att jag har berättat förr....

Men så i veckan så ringde tandsköterskan och berättade att tandläkaren varit på nån tanddag. Och där hade hon pratat med en bettfysiolog (tydligen så gjorde jag lite intryck när jag var där....kan vara för att jag grinade) och den personen sa att man kan tydligen komplettera med en mjuk skena i underkäken om den hårda inte hjälper. Men eftersom jag hade en massa frågor och inga svar så fick självaste tandläkaren ringa upp mej istället. Har nämligen tagit reda på att min remiss till specialisttandvården kommit fram. Där så finns det olika "grader" av besvär, vilket avgör hur länge det tar innan du får komma dit. Det kunde variera från 2-3 mån till 1 år. Och var ligger jag då på den skalan? Naturligtvis så visste ju inte tandläkaren om detta och kunde inte säga mer än att jag ska ju inte ha så ont. Vad jag däremot fick veta är att jag är nog rätt så inflamerad i käkarna, eftersom jag har så ont och knappt kan göra de övningar som jag fick och skulle göra. Så de ska jag inte göra mer.....frågad även henne om denna skena...men jag förstår ju så dåligt svensk/ryska och jag ju behöva en skena dygnet runt....men det går ju inte eftersom jag jobbar som telefonist och munnen går i ett på dagarna. Och jag låter verkligen inte klok med skenan i munnen. Hon tyckte jag skulle prova en sån....MEN (igen) jag har ju inte så stort förtroende för vanliga folktandvården och deras ickesvenskpratande läkare...så jag väntar och frågar spec.tandvården (de skulle nämligen ringa) om det är värt att prova en mjuk skena. En orsak varför jag känner att jag inte tar den mjuka skenan direkt är ju att den oxo kostar 2000 kr. Känner verkligen inte för att lägga ut dom pengarna!

Nä nu får det vara nog tjatat om tänderna....

Inga kommentarer: