söndag 21 augusti 2011

Läste på Aftonbladet

Snart kan dina krognotor bli mindre saftiga.
Ööööh....Är det sant?!


Fredrik Reinfeldt vill nämligen sänka restaurangmomsen. – Sänks priset så har fler råd att gå ut och äta, säger han. (Ja ja...så det blir billigare för HAN att äta ute)
Om Moderaterna får som de vill så halveras restaurangmomsen vid årsskiftet. Det meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt när han presenterade partiets budgetkrav i sitt sommartal i Gustavsberg i går.

Sänks till 12 procent
Förslaget, som beräknas kosta 5,4 miljarder kronor, innebär att momsen ska halveras, från 25 till 12 procent. Om en krögare väljer att använda de extra pengarna till att sänka priset skulle en lunch för 75 kronor i stället kosta drygt 67 kronor.
”Vill underlätta”
Orsaken till att Moderaterna vill prioritera reformen före bland annat en sänkning av pensionärsskatten och införandet av nytt jobbskatteavdrag, är dock inte att svenskarna ska få möjlighet att i högre grad smörja kråset ute på krogen.
Tanken är i stället att sänkningen ska resultera i att fler unga får jobb genom att restaurangägarna får mer pengar till nya anställningar. (Jomen säääääkert!! Detta är ju bara ett ypperligt tillfälle för krögarna att tjäna mer pengar...alltså rik bli rikare...TYDLIGT exempel! För inte ska någon försöka inbilla mej att krögare sänker och anställer mer för att "kanske" det kommer några fler personer på lunch.)

– Vi vill värna de jobb som redan finns och försöka underlätta vägarna in på arbetsmarknaden för unga, säger Fredrik Reinfeldt. (bla bla bla bla)
Leder sänkningen till lägre priser på krogen?
– Vi vill halvera momsen, sedan får restaurangägarna förhålla sig till det. Sänker de priserna så kan efterfrågan öka. Behåller man pengarna för sig själv så kanske det förstärker överlevnadsförmågan. ( precis...kolla...de behöver inte sänka sina priser! Om det funkar, varför sänka när man kan ha det som det är och tjäna mer?! Bara en idiot skulle göra det....)

Alltså jag kan ju ha missuppfattat allt....men så här tolkar jag det hela. Och finns det verkligen inte bättre saker att lägga krut på än att han ska tjäna pengar för att mätta sin mage?!

Inga kommentarer: