måndag 15 mars 2010

En liten påminnelse inför sommaren....

Så här inför fiskesäsongen känner jag att det är dags för en favorit i repris. Måste påminna mej själv varför jag ALDRIG kommer att åka själv med mina barn och fiska igen. För det får jag nog bittert ångra i så fall...detta hände i Augusti 2009 en varm kväll.

"Mina barn älskar att fiska....det gör inte jag. Men vid ett svagt ögonblick igår så lovade jag att vi skulle ut och fiska i dag (kväll). Så sagt och gjort, vi packade våra grejor. Tre metspön och ett kastspö. Vi åkte ner till slussarna för jag tänkte att det är nog skönare att stå på en brygga eller stig vid kanalen när man ska ha med sig vilde Wille.

När vi kom dit så började jag med att sätta på Wille flytvästen, för han verkade helst vilja stå och balansera vid kanten. Lite med hjärtat i halsgropen så började jag ta fram fiske sakerna. Då byttes ju naturligtvis hans intresse till det i stället för vattnet. Jag hann inte mer än få ut Linus med metspö och börja sätta på en ny lina på det stora spöt (hade tänkt fiska själv) så har han fastnat i ett träd!!! Casper ville vid det här laget oxo ha hjälp med att sätta fast ett drag. Så jag lägger ner det stora spöt och hälper Casper. Sen går jag till Linus men inser att det är bara att dra av linan......Wille som har grejat lite gnäller till och när jag ser på han så har han krokat fast sig i sina byxor med diverse olika drag.....SUCK.......nu är jag ganska irriterad!

Efter jag har ordnat NYTT spö (tur att vi tog med 3) till Linus och krokat loss Wille, så tar jag upp kampen med mitt eget spö. Otroligt nog så får jag ihop det och när jag satt på mask och ska till att börja fiska så fastnar JAG i ett träd....helvetes jävlar skit och förbannelse.....jag kokade!! Turligt nog så fick jag loss spöt och kunde slänga ut det i kanalen. En liten stund så är allt fridens liljor tills Linus har trasslat linan....och jag menar verkligen trasslat linan. Då får jag gorma lite och så tar vi fram spö nr 2. William har skött sig ganska bra förutom att vi hakat loss några fler drag och sagt till några gånger att man inte får röra. Icket att förglömma så har han trasslat in sig lite i linorna oxo! Men höjden var när en hund kom gåendes, och Wille satt med fiskespöt.....alla som känner han och vet hur mycket han älskar hundar kan ju förstå vad som hände då. Han släppte allt....och där nere i kanalen låg spöt! Som tur var så fick vi upp det..

Vi fick i alla fall fisk....den första fick Wille med lite hjälp. Och sen fick Casper en mört.....en stund senare så trasslade Linus in linan igen på spö nr 2 och då fick han inte fiska mer...10 min efter det så packade jag ihop....för då var mitt tålamod slut!!!"

Kan tillägga att jag ännu inte trasslat upp fiskespöna utan de ligger i bagaget på min bil!! Redo för att aldrig användas igen....

3 kommentarer:

Helena sa...

Allvarligt Jenny!! Dömt att misslyckas faktiskt haha!! Tre yngre pojkar och massa spön!! Skulle aldrig drömma om att prova ens!!!! Men imponerad över att du gjorde ett försök :-D

JennyM sa...

Tack Helena...det heter väl att man lär så länge man lever och att man gör inte samma misstag två gånger..haha!

Ullkika sa...

HöHÖ!
Ja jag får nog hålla med Helena... jag skickar Robban på sådana aktiviteter ;)
KramiZ
Nu ska jag på föreläsning "En ärta i näsan till Ppiller"